Big Dandelion is Watching You
Forumul de ZC
: Do what you do so well that people can't resist telling others about you.
Walt Disney
Acasa
Help
Cauta
Calendar
Login
Inregistreaza
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugam
sa intri
sau
sa te inregistrezi
.
Ai pierdut
mail-ul de activare?
September 07, 2010, 12:28:24 PM
1 Ora
1 Zi
1 Saptamana
1 Luna
Permanent
Login with username, password and session length
Mom's business
Forumul de ZC
>
Mafia Mamicilor
>
Mafia Mamicilor
(Moderatori:
Witch
,
papadie
) > Subiect:
AH1N1
Pagini: [
1
]
Jos
Trimite acest subiect
|
Print
Autor
Subiect: AH1N1 (Citit de 814 ori)
mira
Trade Count:
(
0
)
In trecere
Postari: 44
AH1N1
«
..:
November 02, 2009, 08:33:05 PM »
CE FACEM CU VACCINAREA!!!???
http://momjob.wordpress.com/2009/11/02/vaccinarea-contra-ah1n1/
Inregistrat
papadie
Umbra unui neuron
Administrator
Trade Count:
(
0
)
Sex:
Postari: 584
Re: AH1N1
«
Raspunde #1 ..:
November 04, 2009, 09:27:38 AM »
Referitor la vaccinul antiporceasca mie mi-a zis o dr. ca nu este indeajuns de testat.
Referitor la vaccinul de gripa obisnuita acum am aflt si eu ca fiecare vaccin este facut pentru tulpina de cu un an in urma si c ain timp se imunizeaza organismul...deci daca e sa faci gripa de anul asta o faci cu succes. Dar e o presupunere. Eu nu am facut niciodata vaccin antigripal.
Iar un sfat EXCELENT am primit de la aquariuspro:
"aquariusrpro said...
Cand te plictisesti de antibiotice, tratament apoi revenire infectie, iar tratament iar revenire infectie, incearca si ceva eficient si fara belele: Vit D ( iei 1 data pe zi, timp de 3 zile, doza pe care o produce corpul tau in 20 minute de stat la soare, dar pen' ca-i soarele in concediu, iei soare la pastila ; apoi ramai la 1/3 din doza, zilnic , pana la vara)+ Vit C ( minim 4 gr / zi, cam 1 gr. la 6 ore , minim vreo 4-5 zile).
Testat pe mine, testat pe copil .. la sugestia unui medic mai "demodat". Face bine si la ten si la multe altele
"
Sanatate!
Inregistrat
papadie
Umbra unui neuron
Administrator
Trade Count:
(
0
)
Sex:
«
Raspunde #2 ..:
November 04, 2009, 10:52:11 AM »
PS: de pe hotnews
"Cristian Vladescu: "Gripa noua este considerata de OMS moderata, cu rata de mortalitate mai scazuta decat cea medie pentru gripe, insa este mai contagioasa"
Inregistrat
Daria
green eyes`mum
Special Guest Star
Trade Count:
(
0
)
Sex:
Vârsta: 32
Postari: 222
«
Raspunde #3 ..:
November 04, 2009, 03:53:53 PM »
Eu inca nu ma agit. Nu vreau cred. Am obosit sa fiu paranoia in persoana.
Si-asa eu personal mucesc minim 6 luni / an. Giulia vomita de la orice. Tusim cu schimbul.
Febra nu prea facem si sper sa ne ocoleasca. Asta m-ar panica.
Si nu vreau niciun vaccin.
Vreau sa vina vara.
Profilactic fi`mea mananca 1 mar / zi si ii mai dau Vigantol. Si cand o apuca isi goleste ursul de miere sau rontaie Vit.C.
Eu nu vreau nimic, eventual o cicolata calda sau un ness
Inregistrat
Daria
& felina fioroasa
Giulia (2004 08 16)
rain
Trade Count:
(
0
)
In trecere
Postari: 9
«
Raspunde #4 ..:
November 04, 2009, 06:05:09 PM »
N-as face vaccin...nu cred prea mult in ele, plus ca asta nu-i inca testat. Oricum, cred ca se face furtuna intr-un pahar cu apa, pentru ca mi se pare destul de usor de tratat...chiar nu stiu de unde-i panica asta generala...(ups..sper sa am dreptate...)
Inregistrat
Mami de printesa
aisel
Trade Count:
(
0
)
Membru
Postari: 85
«
Raspunde #5 ..:
November 04, 2009, 06:45:36 PM »
Si eu cred ca se face prea mult caz de avest virus! Si propaganda, si derutare in masa peste tot!
Mi-a tremurat inima in mine cind am vazut uncaz la televizor, un baiat de 13 ani, Evan care a murit saptamina trecuta dupa ce a zacut numai doua zile. Simptome de gripa normala, i s-au dat siropuri si pastile vindute la tejghea la farmacie... Plingea taica-su de mi se ridicase parul in cap de frica... offf...
Dar nu este testat indeajuns... Mi-e frica sa il fac, mi-e frica sa nu il fac... Maya mi-a tusit doua zile si o controlam din jumatate in jumatate de ora sa vad daca face febra. Nu a facut, acum nu o mai doare in git...
Acum un an-doi viata era asa de simpla si normala... Nu era criza economica, nu era atita teama si frica, nu era gripa asta nenorocita... Tuseste sau stranuta cineva in metrou, se da lumea la o parte si se uita crucis... Nici bless you, nici nimic...
Refuz sa alimentez frica asta generala! Am decis sa imi alimentez fetele sanatos, sa le imbratisez in fiecare zi de mai multe ori (creste imunitatea!) si sa multumesc pentru toate binecuvintarile. M-am surprins in oglinda unui magazin si nu mi-a placut fata mea crispata... Am decis sa zimbesc mai mult!
Ah... Si cred ca ma duc sa imi iau andrele si lina colorata, sa impletesc ceva si sa imi impletesc gindurile ordonat, linie dupa linie...
Sanatate tuturor! O sa trecem cu bine si peste asta!
Aisel
Inregistrat
aquariusrpro
Trade Count:
(
0
)
In trecere
«
Raspunde #6 ..:
November 05, 2009, 01:04:07 PM »
Citeaza din: papadie on November 04, 2009, 09:27:38 AM
Referitor la vaccinul antiporceasca mie mi-a zis o dr. ca nu este indeajuns de testat.
Referitor la vaccinul de gripa obisnuita acum am aflt si eu ca fiecare vaccin este facut pentru tulpina de cu un an in urma si c ain timp se imunizeaza organismul...deci daca e sa faci gripa de anul asta o faci cu succes. Dar e o presupunere. Eu nu am facut niciodata vaccin antigripal.
Iar un sfat EXCELENT am primit de la aquariuspro:
"aquariusrpro said...
Cand te plictisesti de antibiotice, tratament apoi revenire infectie, iar tratament iar revenire infectie, incearca si ceva eficient si fara belele: Vit D ( iei 1 data pe zi, timp de 3 zile, doza pe care o produce corpul tau in 20 minute de stat la soare, dar pen' ca-i soarele in concediu, iei soare la pastila ; apoi ramai la 1/3 din doza, zilnic , pana la vara)+ Vit C ( minim 4 gr / zi, cam 1 gr. la 6 ore , minim vreo 4-5 zile).
Testat pe mine, testat pe copil .. la sugestia unui medic mai "demodat". Face bine si la ten si la multe altele
"
Sanatate!
Die papadie,
uite si raspunsul plus multe de citit si de tradus si de raspandit prin mafia mamicilor
Citeaza
"pielea produce aproximativ 10.000 UI de vitaminaD in 20-30 minute de expunere la soare, adica de 50 de ori mai mult decat recomanda guvernul SUA ca doza pe zi"
sursa:
http://www.vitamindcouncil.org/
Aici gasiti info si studii per categorie de afectiuni
http://www.vitamindcouncil.org/research.shtml
Si da, asa numita vitamina D este un soi de hormon care impacteaza cam 10% din genom ... asa ca este de inteles de ce este atat de minimalizat. Era la un moment dat intr-un articol un calcul ceva de c\genul acesta ( foarte documentat, cu studii, statistici etc):
- se stie / s-a constatat ca deficienta de vit D creste riscul de infarct in cazul barbatilor de 2.42 ori. Daca este sa judeci in "corpuri, asta insemna nu stiu cati barbati decedati. Luand in calcul cat te-ar costa daca le-ai fi dat moca vit D asa incat sa aiba nvelul optim in sange, rezulta un cost de X si un foarte mare numar de vieti salvate. Dar mai rezulta ceva .. economii la bugetul de sanatate de peste 80 de miliarde dolari pe an. Asta numai in zona legata de boli cardio vasculare.
Economia la buget = business mai mic pentru companiile farmaceutice.
Eu iau zilnic, cam de la 1 oct pana pe la 1 -15 mai, 5000 de UI de vitamina D si 4 gr de vitamna C. Cand simt ca-i rost de vreo gripa, trec la 10.000 e UI timp de 3-5 zile, apoi revin la doza de 5000. Minunica primeste 2000 de UI de vit D si 2 gr de vit C + ce mai ia din alimentatie. Rezultatul la toate astea: de la fiica-mea vad in medie 5 muci toata iarna; 3/4 din absentele fiica-mi din ultimii 3 ani se datoreaza faptului ca nu ne intoarcem din concediu la timp sau plecam in concedii ce se suprapun peste scoala. Restul de 2 zile de absente au fost pentru "mucosenii" dublate de bun simt .. adica sa nu-mi trimit odrasla sa dea si altora un virus pe care ea il clearuieste in 24 de ore. Evident ca ma duc si la pediatra, nu de alta dar mi-e draga
; ma duc sa verifice ea ca-i copilul perfect videncat, ca nu-i ceva la plamani etc. OK .. este adevarat ca ma vad cu pediatra cam 1-2 ori pe an
Povestea cu statul la soare cauzeaza cancer este o mare deturnare de la adevar; NU soarele este cel care cauzeaza cancer ci substantele pe care le avem noi in corp si pe piele chiar de la nastere (vezi
http://nostrabrucanus.wordpress.com/2008/11/30/bebelusii-toxici/
). Parabenii sunt doar un exemplu de substante ce cauzeaza cancer de piele.
Citeaza
This study reveals that MP might cause skin damage involving carcinogenesis through the combined activation of sunlight irradiation and skin esterases.
http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx800066u
Eu stau la soare fara creme, fii-mea la fel, sotul la fel si am eliminat de mult din folosinta cremele cu paraben etc. Evident .. nu stam ca nebunii, arsurile solare nu-s de dorit. Umbrela de soare este si cocheta si greu de carat .. asa ca o cara sotul
.
Ultima "descoperire ": stau la inmuiat in cada, apoi ma spal cu sapun bio ( am gasit niste sapunuri super faine la galador.eu ) si mi-am luat tot felul de maglavaisuri de genul unt de shea, am ulei de masline, unt de nu mai stiu ce .. si dupa spalat, bag o tura de pealing cu malai si uleiul / untul respectiv, apoi ma clatesc si voila .. am o piele de nici nu spui ca am peste 40 de ani
Mai iau eu niste chestii care m-au ajutat sa-mi ajut tiroida sa-si revina, pcos-ul sa se domoleasca, hpv-ul sa dispara, dar va povestesc altadata, ca acum ma intorc la ale job-ului bretele.
Inregistrat
Witch
there is no such thing as a "good witch"
Administrator
Trade Count:
(
+1
)
Sex:
Vârsta: 34
Postari: 238
I believe in angels
«
Raspunde #7 ..:
November 05, 2009, 06:06:24 PM »
zi-le loredana.
Aia cu tiroida ma intereseaza si pe mine.
Inregistrat
aquariusrpro
Trade Count:
(
0
)
In trecere
«
Raspunde #8 ..:
November 08, 2009, 09:26:04 AM »
Citeaza din: mira on November 02, 2009, 08:33:05 PM
CE FACEM CU VACCINAREA!!!???
http://momjob.wordpress.com/2009/11/02/vaccinarea-contra-ah1n1/
hmm.... uite ce diferenta intre ministrii sanatatii din Polonia si Romania, sau ce se spune in Polonia, fata de ce primim noi de la ministerul nostru
http://nostrabrucanus.wordpress.com/2009/11/07/pandemia-sclavilor-ministrul-sanatatii-polonez-mai-informat-decat-cel-din-romania-sau-doar-onest-si-responsabil/
eu nu-l fac, familionul nici atat.
@Witch
revin cu detalii pste cateva zile, am nevoie de ceva timp sa scriu toate cele.
Inregistrat
aquariusrpro
Trade Count:
(
0
)
In trecere
«
Raspunde #9 ..:
November 09, 2009, 01:23:06 PM »
Die Papadie .. help cu verificarea unor informatii PLS!
Daca stiti pe cineva care stie olandeza, va rog mult, puteti verifica daca traducerea este corecta?
"Acele folosite pentru admnistrarea H1N1 sunt diferite, conform declaratiilor dr. olandez Jan Takken. daca introduci acest ac in pacient, senzatia este iritanta, de aspru ....
Asociatia Medicilor Olandezi (LHV) confirma ca pentru vaccinarea impotriva H1N1 se folosesc ace diferite fata de cele folosite la vaccinarea antigripala sezoniera! "
in olandeza:
ROTTERDAM - De injectienaalden waarmee mensen worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep, zijn bot. Dat zegt huisarts Jan Takken in de onlineversie van Medisch Contact.
,,Als je een patiënt injecteert, geeft dat een vervelend schurend gevoel'', aldus Takken in het vakblad.
Bij de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) bevestigt een woordvoerder dat er andere naalden worden gebruikt dan de gangbare naalden waarmee bijvoorbeeld jaarlijkse griepvaccinaties worden uitgevoerd.
,,Die naalden zijn speciaal voor deze vaccinatie ontwikkeld'', licht een woordvoerster van het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) toe. (ANP)
--- nu de alta dar am facut ochii cat cepele cand am vazut ce scrie
Inregistrat
papadie
Umbra unui neuron
Administrator
Trade Count:
(
0
)
Sex:
«
Raspunde #10 ..:
November 13, 2009, 10:02:37 AM »
n-am idee dar mi se pare f. curios.
Inregistrat
aquariusrpro
Trade Count:
(
0
)
In trecere
«
Raspunde #11 ..:
November 19, 2009, 08:48:58 PM »
Citeaza din: papadie on November 13, 2009, 10:02:37 AM
n-am idee dar mi se pare f. curios.
si mie mi se pare extrem de curios. Am intrebat in stanga si dreapta, am citit de mi-au picat ochii si tot nu gasesc LOGICA unui ac special pentru un vaccin, unless acul mai contine ceva ce nu apare in prospect. Si iar ma feresc de ideea asta , ca-i prea conspirationista.
Azi sunt suparata rau. O prietena din Franta s-a vaccinat cu A/H1N1 si dupa 2 zile a pierdut sarcina, 20 de saptamani. Pana acum n-a avut nicioadata nici o pierdere de sarcina, sarcina anterioara a fost fara probleme. Si medicul i-a spus ca nu are treaba cu vaccinul, ca doar s-a intamplat. Si ea s-a resemnat si l-a crezut. Nici macar nu s-a dus sa raporteze evenimentul ( in structura de colectare date efecte adverse).
Cum pana mea exista efecte fara cauza in acest univers? Si cine-si permite sa emita o concluzie fara sa cerceteze?
brrr .. sunt ocna azi, nu va luati de mine, doar suportati-ma. Imi trece .. sper!
Inregistrat
papadie
Umbra unui neuron
Administrator
Trade Count:
(
0
)
Sex:
«
Raspunde #12 ..:
November 20, 2009, 11:28:33 AM »
vaaaaaaai:(
vecinul meu mi-a spus ca sora lui din State si-a facut vaccinul si ca are o mana cat un elefant ca reactie la vaccin si se simte f. rau.
sa se duca sa raporteze!
Inregistrat
aisel
Trade Count:
(
0
)
Membru
«
Raspunde #13 ..:
December 01, 2009, 03:42:29 PM »
Maya are gripa. Duminica dupa masa mi-a spus ca o doare capul si tot corpul, apoi a inceput sa tuseasca. Noaptea a facut febra, i-am day Benedyl si i-a scazut febra. Ieri dimineata am dus-o la doctor si mi-a confirmat ca are gripa.
Ca precautie i-a dat Tamiflu. Am intrebat-o ingrijorata daca are H1N1 la care a ridicat din umeri si mi-a spus ca nu are importanta, ca sint instruiti sa trateze toate cazurile de gipa ca si cum ar fi H1N1. Mi-a dat reteta pentru Tamiflu si am intrat la farmacia din cladire. Mi-a cerut Cardul de Sanatate si l-am intrebat mirata pe farmacist de ce. Mi-a spus ca Guvernul plateste pentru toate medicamentele de gripa. Mai sa fie!
Aseara deja nu mai avea febra, era tot ea, cea vioaie si vorbareata. Noaptea a dormit bine, fara febra, azi dimineata a fost ok dar am dus-o la matusa mea sa stea acolo, sa o cocoloseasca si ea.
Mi-a spus Pediatra ca o pot duce la scoala cind nu mai are febra.
Dupa reactia doctorei mi-am dat seama ca H1N1 nu este mai cu mot decit orice fel de gripa. A trecut repede, Maya este ok si racu nu este asa de negru.
Eu sint la munca, am o gramada de facut astazi. Simt ca ma gidila ceva in git si parca ma ia si pe mine. Termin treaba ca sa fie toate puse la punct si miine poate stau si eu in pat. Sint la jumatatea lui "My name is Black" si ar fi super sa stau in pat si sa citesc, cu un ceai ferbinte linga mine.
Inregistrat
aisel
Trade Count:
(
0
)
Membru
«
Raspunde #14 ..:
December 01, 2009, 03:50:17 PM »
Am gresit, citesc "My name is Red" dar acum sint la unul din capitolele care se intituleaza "My name is Black"... Orkan Pamuk. Ar fi super sa o gasesc in Turceste, mi-ar place sa o citesc in original. Tradusa in Engleza este ok, dar isi pierde din mesajul si feel'ul original.
Inregistrat
Daria
green eyes`mum
Special Guest Star
Trade Count:
(
0
)
Sex:
Vârsta: 32
Postari: 222